Ανίχνευση Τερμιτών

 
 
 
 
 
Τερμίτες
 

 
Στην Sustainable Pest Control κατά τη διάρκεια της αυτοψίας χρησιμοποιούμε τελευταίας τεχνολογίας μεθόδους 3D IMAGING SENSORS για τoν εντοπισμό προσβολών από τερμίτες, είτε είναι στην οικία σας είτε σε εμπορική ιδιοκτησία. Η ανίχνευση με Αισθητήρες Τριών Σημείων 3-Points (Θερμότητας – Ραδιοκυμάτων RF – Υγρασίας) είναι η πιο προηγμένη μέθοδος εντοπισμού τερμιτών στον κόσμο (σύμφωνα με τον NPMA-USA) και το απόλυτο εργαλείο για επιθεωρήσεις τερμιτών.
 
Radar (Ανιχνευτής Κίνησης Τερμιτών)
 

 
3D IMAGING SENSORS

Ο αισθητήρας ραντάρ χρησιμοποιεί τεχνολογία RF (ραδιοκυμάτων) και σε συνεργασία με το αντίστοιχο application (συσκευή Android) ουσιαστικά προωθεί την αναδημιουργία 3D απεικονίσεων της δραστηριότητας των τερμιτών που μπορεί να υπάρχουν στο πίσω μέρος των δομικών υλικών.
 
 
 
 
 
Είναι η μοναδική μέθοδος που μπορεί να:
 

 
  • Ανιχνεύει την κίνηση των τερμιτών μέσα ή πίσω από τις περισσότερες επιφάνειες
  • Εντοπίζει ακριβώς το σημείο προσβολής από τερμίτες
  • Ανιχνεύει οποιαδήποτε αλλαγή στην υγρασία των δομικών υλικών λόγω ύπαρξης των τερμιτών
  • Εντοπίζει την παραμικρή μεταβολή της θερμοκρασίας της επιφάνειας
 
Sensor Humidity (Αισθητήρας Απόλυτης και Σχετικής Υγρασίας)
 

 
Η τεχνολογία μέτρησης υγρασίας του Sensor Humidity περιλαμβάνει την επιλογή μέτρησης αντίστασης μέσω της ηλεκτρικής αγωγιμότητας του υλικού ή της μεθόδου διαρροής μαγνητικής ροής, η οποία μετρά χρησιμοποιώντας το ηλεκτρικό πεδίο στο υλικό. Χαρακτηριστικές καμπύλες είναι διαθέσιμες για τη μέτρηση της υγρασίας του ξύλου καθώς επίσης και άλλων δομικών υλικών.
 
 
 
 
 
 
Θερμογραφία
 

 
Η θερμογραφία είναι η χρήση κάμερας υπέρυθρης απεικόνισης για τη “μέτρηση” της θερμικής ενέργειας που εκπέμπεται από τους τερμίτες και χρησιμοποιείται για τη γρήγορη σάρωση ολόκληρης της επιφάνειας του τοίχου, του δαπέδου και της οροφής.

Μια θερμική κάμερα καταγράφει τις θερμικές μεταβολές των δομικών υλικών λόγω της παρουσίας τερμιτών σε αυτά και υποδεικνύει την ακριβή τοποθεσία κάθε προσβολής τους. Μια έγχρωμη εικόνα δείχνει θερμά σημεία ως κόκκινες ή κίτρινες περιοχές και ψυχρές κηλίδες με μπλε ή μωβ χρώμα. Η ¨θερμή¨ περιοχή της εικόνας υποδεικνύει τη θερμότητα που παράγεται από πληθυσμό τερμιτών σε κρυμμένες φωλιές σε σημεία που δεν θα ήταν ορατά με γυμνό μάτι. Τα θερμικά μοτίβα της δομής καταγράφονται ως ψηφιακές εικόνες στη μνήμη της κάμερας. Αυτές οι εικόνες μεταφορτώνονται σε έναν υπολογιστή και δίνουν μια μόνιμη καταγραφή της επιθεώρησης και τι εντοπίστηκε από τους εξειδικευμένους επιστήμονες (Thermal Imaging Detection Specialists).
 
 
ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!