Καταπολέμηση Τερμιτών

 
 
 
Καταπολέμηση

Η μεγάλη καταστροφική δύναμη των τερμιτών οφείλεται στην αδηφαγία και την αφθονία τους από πλευράς ατόμων. Οι μικρές κοινωνίες τους μπορεί να αριθμούν χιλιάδες ενώ οι μεγάλες εκατομμύρια άτομα. Το κύριο θρεπτικό συστατικό των υλικών που καταναλώνουν είναι η κυτταρίνη, η οποία είναι το πιο κοινό συστατικό της φύσης.

Προληπτικά μέτρα

Κατά την τοποθέτηση των πατωμάτων πρέπει προηγουμένως να ψεκάζεται το δάπεδο και τα στηρίγματα του με κάποιο υπολειμματικό σκεύασμα. Μετά την τοποθέτηση ξύλινων τμημάτων ή κατασκευών είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείται για την επάλειψη τους βερνίκι που να περιέχει το παραπάνω σκεύασμα. Επιπλέον είναι σημαντικός ο κατάλληλος σχεδιασμός των κατασκευών ώστε να περιορίζεται η έκθεση του ξύλου σε υγρασία.

Τερμίτες – Εντοπισμός και Ανίχνευση

Mικρές τρύπες στο έδαφος γύρω από τις κατοικίες, θρυμματισμένοι σοφάδες, φουσκωμένες πόρτες ή πατώματα, μικροί σωροί από πτέρυγες τερμιτών και χωμάτινοι κατά μήκος των σωληνώσεων κλπ. αποτελούν δείγματα προσβολής τα οποία ανιχνεύονται κατά τις τακτικές επιθεωρήσεις των επιστημόνων της SPC.

Στην Sustainable Pest Control κατά τη διάρκεια της αυτοψίας χρησιμοποιούμε τελευταίας τεχνολογίας μεθόδους 3D IMAGING SENSORS για τoν εντοπισμό προσβολών από τερμίτες, είτε είναι στο σπίτι σας είτε σε εμπορική ιδιοκτησία. Η ανίχνευση με αισθητήρες τριών σημείων 3-points (θερμότητας – ραδιοκυμάτων RF – υγρασίας) είναι η πιο προηγμένη μέθοδος εντοπισμού τερμιτών στον κόσμο και το απόλυτο εργαλείο για επιθεωρήσεις τερμιτών. Είναι η μοναδική μέθοδος που μπορεί να ανιχνεύσει, να εντοπίσει και να επιβεβαιώσει την παρουσία τερμιτών χωρίς να χρειάζεται φυσική διείσδυση στους τοίχους, τα δάπεδα ή τις οροφές και χωρίς να μετατοπίσει τη δραστηριότητα τους (Δείτε περισσότερα..)
 
 
 
Τερμίτες – Καταπολέμηση Τερμιτών

Μέθοδος επενδύσεως Trap-Treat-Release (TTR)

Είναι μια τεχνική που στηρίζεται στην κοινωνικότητα των τερμιτών και στη μεταφορά της δραστικής ουσίας σε ολόκληρη την αποικία. Η μέθοδος της TTR είναι αυτή που σημειώνει τη μεγαλύτερη επιτυχία σε προσβολές τερμιτών σε όλο τον κόσμο.

Το σκεύασμα (Termidor 9% SC της Basf )που εφαρμόζουμε στη μέθοδο ΤΤR χρησιμοποιεί μία προηγμένη μη απωθητική (μη ανιχνεύσιμη) τεχνολογία. Αυτό σημαίνει πως οι τερμίτες δεν μπορούν να το δουν, να μυρίσουν, να γευτούν και γενικότερα να το αντιληφθούν. Αντίθετα, έρχονται σε επαφή, το λαμβάνουν και το διαμοιράζουν. Όταν οι τερμίτες καταναλώνουν το υλικό στο οποίο έχει εφαρμοστεί το σκεύασμα πεθαίνουν. Αλλά το σκεύασμα δρα και δια επαφής και δεδομένου ότι οι τερμίτες δεν μπορούν να αντιληφθούν την παρουσία του, έρχονται σε επαφή μαζί του ενόσω συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους. Κάθε φορά που ένας τερμίτης λαμβάνει δια στόματος ή έρχεται σε επαφή με το σκεύασμα, μπορεί να γίνει φορέας, μεταφέροντας το σε άλλους τερμίτες με τους οποίους έρχεται σε επαφή. Αυτοί οι τερμίτες, με τη σειρά τους, αποτελούν δευτερογενείς φορείς, και καθώς θα συνεχίζουν τις συνήθειές τους,μεταφέρουν το σκεύασμα, με τον ίδιο τρόπο, σε άλλους τερμίτες της αποικίας και επειδή είναι βραδείας δράσης, κάθε τερμίτης έχει αρκετό χρόνο να το διασπείρει.


Αυτή η μοναδική σπειροειδείς διαδικασία που λέγεται φαινόμενο «ντόμινο» (“Transfer Effect”), καθιστά το σκεύασμα εξαιρετικά δραστικό κατά των τερμιτών.
Είναι μέθοδος φιλική προς το περιβάλλον και την υγεία των ανθρώπων και κατοικιδίων, επειδή χρησιμοποιούμε μικρές ποσότητες σκευάσματος.

Η ποσότητα της δραστικής ουσίας που χρησιμοποιείται, εφαρμόζεται μόνο στον οργανισμό – στόχο (τερμίτες) περιορίζοντας την έκθεση σε αυτό, οργανισμών μη στόχων.
 
 
 
 
Δίνουμε εγγύηση για την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής μας!
 
ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!